BAHAN-BAHAN
1 biji bawang besar*
2 ulas bawang merah kecil*
2 ulas bawang putih*
1 inci halia*
2 batang serai
3 helai daun limau purut
3 sudu makan sos tiram
3 sudu makan kicap
ikan tenggiri 4-5 ketul
daun bawang (hiasan)
10 biji cili kecil*
1 sudu kecil pati ikan
CARA-CARA
1. kisar halus bahan * dan tumis, masukkan serai y dititik dan sos tiram, kicap..dah wangi masukkan plak ikan y dah digoreng garing.
2. masukkan daun limau purut, garam dan pati ikan. gaul-gaul.
3. masak hidang dalam pinggan tabur daun bawang. SIAP~!
1 biji bawang besar*
2 ulas bawang merah kecil*
2 ulas bawang putih*
1 inci halia*
2 batang serai
3 helai daun limau purut
3 sudu makan sos tiram
3 sudu makan kicap
ikan tenggiri 4-5 ketul
daun bawang (hiasan)
10 biji cili kecil*
1 sudu kecil pati ikan
CARA-CARA
1. kisar halus bahan * dan tumis, masukkan serai y dititik dan sos tiram, kicap..dah wangi masukkan plak ikan y dah digoreng garing.
2. masukkan daun limau purut, garam dan pati ikan. gaul-gaul.
3. masak hidang dalam pinggan tabur daun bawang. SIAP~!
No comments:
Post a Comment